Rezervasyon
  • Görseller Liberty Hotels Blog054
PATARA PLAJI

PATARA PLAJI

Patara, aynı zamanda 18 kilometre uzunluğunda ve 500 metre genişliğindeki doğal kumsalıyla da Türkiye'nin dört bir yanında ünlüdür. Antik kalıntıların (yukarıya bakınız) güneyinde yer alan ve büyük kum tepeleri ile süslenmiş bu plajda yazın en yoğun zamanlarında bile sakin bir yer bulmak mümkündür, ancak deniz kaplumbağaları için önemli bir yuvalama alanı olduğu için plajın bazı kısımları yasak olabilir ve akşam karanlığında kapanmakta olup kamp yapmak yasaktır.

Şezlonglar, soyunma odaları ve yemek yiyebileceğiniz çeşitli yerler vardır ve plajın kendisi o kadar geniştir ki her zaman uygun bir yer bulabilirsiniz. Ayrıca ziyaretçiler, sahil şeridinin ve 3.000 metreye kadar yükselebilen Toros Dağları'nın nefes kesici manzarasını sunan yüksek dağ yollarını keşfedebilirler. Patikalar çam ağaçları, zeytinlikler ve Akdeniz bitki örtüsüyle bezenmiş manzaralar arasından dolaşarak mükemmel bir yürüyüş fırsatı sunmaktadır.

Kaş, ismi "kaş" ya da kavisli şey anlamına gelmektedir; şirin bir sahil kasabası havasına sahip olan ve Yunan adası Meis'e bakan 500 metrelik kayalıklardan oluşan çarpıcı bir manzarada eski bir limanın etrafında kıvrımlı bir şekilde uzanan bu küçük şehir için mükemmel bir isimdir. Aslında Kaş, antik bir Yunan kenti olan, aynı zamanda Andifli adıyla da bilinen Antiphellos'un kalıntıları üzerine kurulmuştur. Bugün, merkezi dolambaçlı sokakları çiçeklerle kaplı evler ve Cumhuriyet Meydanı'nı çevreleyen, yerel ve uluslararası kalabalığa hitap eden hareketli bir dizi kafe, restoran, mağaza ve barla kaplı büyüleyici, kozmopolit bir yerdir. Ayrıca, su altı mağaraları ve hatta antik kentlerin varlığı sayesinde yamaç paraşütü, trekking, rüzgar sörfü, rafting, kano ve dalış gibi açık hava etkinlikleri için de iyi bilinen bir merkezdir.

Kalkan, Kaş'ın sadece 25 kilometre doğusunda yer almakta olup, her ikisinde de vakit geçirmeyi kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda eski bir Rum balıkçı köyü olan (Kalamaki adıyla bilinmekteydi) Kalkan, beyaz badanalı evleri, hoş bir yat limanı ve şık restoran ve mağazalarıyla (gece hayatı Kaş kadar canlı olmasa da) daha sofistike bir havaya sahiptir. Burada tüplü dalış ve güneşlenmenin tadını çıkarmak da mümkündür, ancak yerli halk ve turistler hem Kaş'tan hem de Kalkan'dan 20 dakika kadar uzaklıkta, dar, dik kenarlı bir girişte yer alan ve yaklaşık 200 merdivenle ulaşılan Kaputaş Plajı'na gitmeyi tercih etmektedir. Burada yiyecek satış yerleri ve şezlonglar bulunmaktadır, böylece bütün bir gününüzü burada geçirebilirsiniz.

Bir diğer seçenek ise Kaş'ın ana limanının karşısında yer alan ve sadece 15 dakikalık bir tekne yolculuğuyla ulaşılabilen küçük bir koy olan Limanağzı'dır; burada kiralanabilir şezlongların bulunduğu küçük bir plaj, bazı küçük bağımsız restoranlar bulunmaktadır ve koyda kürek çekmek isterseniz kano kiralamak mümkündür.

Etkinlik/Sizi Arayalım