Rezervasyon
  • Görseller Liberty Hotels Blog039
İZTUZU PLAJI VE KAPLUMBAĞA CENNETİ

İZTUZU PLAJI VE KAPLUMBAĞA CENNETİ

İztuzu, beş kilometrelik altın sarısı kumu, çam ormanlarıyla kaplı dağlardan oluşan fotojenik manzarası ve görünürde hiçbir otel ya da restoranın bulunmamasıyla bölgenin en çarpıcı doğal plajlarından biridir. Bir tarafta tatlı nehir suyu, diğer tarafta tuzlu deniz suyu karışımı olması, plajın iki su alanı arasında adeta bir kum setine dönüşmesi ve caretta caretta deniz kaplumbağalarıyla eşsizdir.

Aslında buranın bir diğer adı da "kaplumbağa plajı" dır ve burada biraz zaman geçirirseniz, özellikle gün batımında, bu güzel yaratıklardan birini kumda sürünerek denize dönmeden önce yumurtalarını bıraktığı sahil kenarındaki yuvasına giderken görebilirsiniz. Yavrular yumurtadan çıktıklarında ay ışığını kullanarak denize geri dönerler; bu nedenle plaj geceleri kapalıdır.

Ne yazık ki kaplumbağaların birçoğu balık kancaları, tekne pervaneleri ve hatta uydu takip ekipmanları gibi insan yapımı nesneler tarafından yaralanmaktadır. 2009 yılında bölgeyi imardan kurtaran İngiliz June Haimoff tarafından plajın güney ucunda kurulan bir koruma merkezi bu kaplumbağaları kurtarmakta ve rehabilite etmektedir. Açık tanklarda, bazıları 30-40 kg ağırlığında olan caretta caretta, siyah ve yeşil kaplumbağaları gözlemleyebilirsiniz. Merkezde ayrıca bilgi panoları, kısa bir film ve soruları yanıtlamaya hazır bilgili gönüllüler bulunmaktadır.

Etkinlik/Sizi Arayalım