Rezervasyon
  • Görseller Liberty Hotels Blog065
Hamam Koyu

Hamam Koyu

Göcek, Fethiye ve Dalyan arasında yer alan lüks bir liman kasabasıdır. Türkiye'nin en iyi bilinen yelken merkezlerinden biri olan Göcek, Prens Charles, Shakira ve Bruce Willis gibi ünlülerin uğrak yeridir; ancak ünlü birini görmeseniz bile, özellikle lüks yatlar, şahane villalar ve gösterişli restoranlarla kaplı birkaç lüks marinayı keşfetmek için büyüleyici bir yerdir.

Tekne kiralama şirketleri, Göcek Körfezi çevresinde günübirlik turlar düzenlemektedir - "12 ada turu" gerçekten unutulmaz bir gün geçirmenizi sağlar - ve belde ağaçlar ve ormanlarla çevrilidir ve Milli Park statüsüne sahiptir, bu da onu dağ bisikletçileri ve yürüyüşçüler için ideal bir konum haline getirmektedir; Göcek'ten İnlice plajına giden yol özellikle güzel bir rotadır ve yoga inzivalarıyla bilinen yakındaki dağ köyü Gökçeovacık, bölgedeki en muhteşem manzaralardan bazılarına sahiptir.

Fethiye, Turkuaz Sahili'nin en çarpıcı bölgelerinden bazılarını keşfetmek için ideal bir merkezdir, ancak aynı zamanda kendi başına canlı bir liman kentidir. Kökleri MÖ beşinci yüzyıla kadar uzanan bir Likya yerleşimi olan Telmessos antik kentine kadar uzanmaktadır. Likya Birliği'nin bir parçası olan Telmessos, bir kültür ve ticaret merkezi olarak zenginleşmiş ve kenti imparatorluklarına dahil eden Romalıların gelişiyle de devam etmiştir. Yüzyıllar boyunca Fethiye, Bizans ve Osmanlı egemenliği altında gelişmiş ve her ikisi de kentin mimari ve kültürel peyzajına damgasını vurmuştur.

Biri 1856'da diğeri 1957'de olmak üzere iki yıkıcı depremin vurduğu Fethiye, bugün az katlı binalarla süslü küçük ve çekici bir şehir merkezine ve Pazar günleri kurulan ünlü bir köy pazarına sahip son derece modern bir yerdir. Gerçekten de Fethiye'nin eski kenti, küçük Arnavut kaldırımlı yollar ve dolambaçlı geçitlerden oluşan büyüleyici bir arapsaçı olan Paspatur Pazarı'nın etrafında toplanmıştır ve burada yemek seçenekleri bulabilirsiniz: bunlar arasında günün taze balıklarını seçip sizin için pişirilmesini sağlayabileceğiniz balık restoranlarının yanı sıra kentin uluslararası sakinleri sayesinde Türk olmayan mutfaklar da bulunabilmektedir. Pazar ayrıca hediyelik eşya dükkanları, halı, deri ve kuyumcu mağazalarıyla doludur ve Salı günleri çiftçi pazarı için çok sayıda yerel ürün bulunmaktadır.

Etkinlik/Sizi Arayalım