Rezervasyon
  • Görseller Liberty Hotels Blog059
  • Görseller Liberty Hotels Blog058
  • Görseller Liberty Hotels Blog057
Apollo Tapınağı

Apollo Tapınağı

M.Ö. 67'de Romalı General Pompeius'un Side'yi Roma hakimiyeti altına almasıyla şehir, ikinci yükseliş dönemine başlamış, zeytinyağı ticaretiyle Küçük Asya'da önemli bir ticaret merkezi haline gelmiş ve Akdeniz'de bir köle ticareti merkezi olarak kendini kabul ettirmiştir.

Beşinci ve altıncı yüzyıllarda kısa süreli bir canlanmaya rağmen, şehir onuncu yüzyılda terk edilmiş, vatandaşları yakındaki Antalya'ya (Side Eski Adalia ya da Eski Antalya olarak bilinir) göç etmiş ve yerleşim gömülmüştür.

Bugün Side, hediyelik eşya ve geleneksel el sanatları dükkanlarının yanı sıra eski şehrin dört bir yanına yayılmış restoran ve barların yanı sıra kristal berraklığında sulara sahip bazı güzel plajları ile esintili, hoş bir yerdir. Side aynı zamanda Perge ve Aspendos antik kentlerini keşfetmek için harika bir merkezdir ve Side Arkeoloji Müzesi, Side Tiyatrosu ve Apollo & Athena Tapınağı gibi şehir içinde dikkat çeken birçok tarihi yer bulunmaktadır.

Manavgat bölgesindeki Side şehri, yaklaşık bir kilometre uzunluğunda ve 400 metre genişliğinde küçük bir kuzey-güney yarımadası üzerinde yer almaktadır. Modern turizm ve antik mekanların ilginç bir karışımı olan Side, M.Ö. yedinci yüzyılda Yunanlar tarafından kurulmuştur ve Antonius ve Kleopatra için gizli bir buluşma yeri olduğu söylenmektedir. Büyük İskender M.Ö. 333 yılında Side'yi işgal etmiş ve Side halkını M.Ö. dördüncü yüzyıldan birinci yüzyıla kadar gelişen Helenistik kültürle tanıştırmıştır.

Etkinlik/Sizi Arayalım